Wednesday, 2 November 2022

Επανέναρξη Σχολικών Επισκέψεων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμο Αμμοχώστου

Επανέναρξη Σχολικών Επισκέψεων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου.

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου ξεκίνησε και πάλι να υποδέχεται μαθητές στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης. Οι μαθητές, αφού παρακολουθήσουν ένα ολιγόλεπτο φιλμάκι, ξεναγούνται στο Κέντρο και συζητούν για την Αμμόχωστο, την ιστορία της, τον πολιτισμό και τη ζωή των δημοτών της. Από το παρατηρητήριο, τα παιδιά βλέπουν την κατεχόμενη πόλη μας και με τις ερωτήσεις τους επιδιώκουν να κατανοήσουν πτυχές της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου αλλά και το συνεχιζόμενο αγώνα του προσφυγικού κόσμου για επιστροφή.

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου επιδιώκει να κρατήσει ζωντανούς τους δεσμούς των δημοτών του και των παιδιών τους με την κατεχόμενη πόλη τους, επιδιώκει να μεταλαμπαδεύσει την μνήμη των κατεχόμενων εδαφών μας στη νέα γενιά και να περάσει μηνύματα για το συνεχιζόμενο πόθο της επιστροφής και της ειρήνης.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος επιδιώκει να αναβαθμίσει το περιεχόμενο των μαθητικών επισκέψεων με την ανάπτυξη διαδραστικών δραστηριοτήτων, χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και νέου οπτικοακουστικού υλικού.

Galleries

Famagusta Municipality

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

Privacy & Policy | DATA EXERCISE RIGHT FORM

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting