Wednesday, 6 April 2022

ΤΙΜΗΣΗ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΑΛΑΝΟΥ Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 19:30 Αίθουσα Εκδηλώσεων «Πάνος Σωλομονίδης»

Ο Δήμος Αμμοχώστου διοργάνωσε την μεταθανάτια εκδήλωση τιμής του αείμνηστου Δήμαρχου μας Αλέξη Γαλανού την Τέταρτη 6 Απρίλιου 2022 ώρα 19:30μ.μ. στην Αίθουσα Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό. Παρόλα τα περιοριστικά μέτρα καταφέραμε να τιμήσουμε τον 2ο μακροβιότερο Δήμαρχο Αμμοχώστου στην προσφυγιά. Με την εκδήλωση αυτή αποδώσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας για την συνολική προσφορά του τόσο στην πολιτική και κοινωνική ζωή της  Κύπρου όσο και στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού και επιστροφή στην αγαπημένη μας βασιλεύουσα, την Αμμόχωστο. Τιμήσαμε έναν άνθρωπο που διετέλεσε Δήμαρχος Αμμοχώστου για μια περίπου δωδεκαετία από το 2007 μέχρι το 2019 όπου και απεβίωσε προδομένος από την καρδιά του το ηλιόλουστο πρωινό της 15ης Ιουλίου του 2019.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Νίκος Κάρουλλας Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού & Εκδηλώσεων του Δήμου Αμμοχώστου. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου  απεύθυνε προς τιμή του Αλέξη Γαλανού το δικό του χαιρετισμό. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης ο οποίος παρουσίασε εκτενέστερα την ζωή και το έργο του μακαριστού Δημάρχου με γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του. Η σύζυγος του μ. Δημάρχου κα Αλεξάνδρα Γαλανού απάγγειλε ένα από τα δικά της ποιήματα αφιερωμένα στον αγαπημένο της σύζυγο με τίτλο: “Μια Κυριακή που δεν ήταν Γιορτή”. Στην οικογένεια του Αλέξη Γαλανού προσφέρθηκε, τιμής ένεκεν, το γλυπτό του Φίλιππου Γιαπάνη «Ελευθερία» και έγινε Αντιφώνηση εκ μέρους της οικογένειας από τον υιό του Χρίστο Γαλανό.

 

Προς τιμή του αγαπημένου μας Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του ημερομηνίας 17 Μαρτίου 2022 αποφάσισε την μετονομασία της Αίθουσας εκδηλώσεων του Πολιτιστικού  Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου  στη Δερύνεια σε «Αίθουσα Εκδηλώσεων Αλέξη Γαλανού». Η εκδήλωση μας έκλεισε με σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του Δημάρχου μας από την Χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Βήχα.

 

 

Δήμος Αμμοχώστου

7 Απριλίου 2022

Galleries

Famagusta Municipality

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

Privacy & Policy | DATA EXERCISE RIGHT FORM

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting