Friday, 1 July 2022

Ολοκλήρωση Υπογραφής Πρωτόκολλου της Αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Πειραιά και Αμμοχώστου.

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ. Σίμο Ιωάννου στο Δήμο Πειραιά για την υπογραφή του πρωτοκόλλου της αδελφοποίησης μεταξύ των δυο πόλεων. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπογράφτηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022 στο Δημαρχείο Πειραιά στην παρουσία αντιπροσωπειών των δυο Δήμων. 

 

Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

 

• Να γίνονται από κοινού δραστηριότητες με βασικό στόχο την διαφώτιση για το πρόβλημα της Κύπρου, τη συνεχιζόμενη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και κυρίως την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

• Υλοποίηση κοινών δράσεων σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, όπως του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των δύο πόλεων και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.

• Ανταλλαγές επισκέψεων εκπροσώπων των δύο Δήμων, ομάδων εργασίας και ειδικών, προκειμένου να μεταφέρουν αμοιβαία εμπειρία και γνώσεις πάνω σε θέματα διοικητικά αλλά και πολιτισμό Ανταλλαγές επισκέψεων αντιπροσωπευτικών ομάδων, όπως μαθητών, νέων γυναικών, αθλητών και καλλιτεχνικών σχημάτων (μουσικών, χορευτικών, θεατρικών κ.λ.π.) με στόχο την αλληλεπίδραση των πληθυσμών των δύο Δήμων.

• Αντιμετώπιση προβλημάτων από κοινού, ανταλλαγή απόψεων σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει αμοιβαίο ενδιαφέρον, με βάση την αλληλοβοήθεια, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εφαρμογή καλών πρακτικών.

 

Ο δεσμός αυτός έχει δημιουργήσει αδερφικά αισθήματα στη συνείδηση των Ελλαδιτών συμπατριωτών μας για τους κατοίκους της Αμμοχώστου και γενικά προς το δοκιμαζόμενο Κυπριακό λαό. Η αδελφοποίηση των δύο ιστορικών πόλεων ενισχύει αυτόν το δεσμό και συνάμα προσθέτει και τη φωνή διαμαρτυρίας όλων μας στο αίτημα για δίκαιη και οριστική λύση του Κυπριακού προβλήματος. Στις 12 Μαίου 2022 υπογράφτηκε μεταξύ των δυο Δήμων Πρωτόκολλο Συνεργασίας στο πλαίσια του Οικονομικού Forum που διοργάνωσαν από κοινού τα ΕΒΕ Αμμοχώστου και ΕΒΕ Πειραιά. Υπενθυμίζουμε την προ πενηντακοετίας αδελφοποίηση των δύο Επιμελητήρίων στην Αμμόχωστο, την επικαιροποίηση αδελφοποίησης τον Δεκέμβριο του 2021, και τα εγκαίνια του γραφείου του Επιμελητηρίου Αμμοχώστου στον Πειραιά τον περασμένο μήνα.

Στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη προσφέρθηκε ομοίωμα του Πύργου του Οθέλλου από τα ενετικά τείχη στην Αμμόχωστο, κτίσμα το 14ου αιώνα αλλά και συλλεκτικές/επετειακές φανέλλες των δυο ιστορικών Συλλόγων της Αμμοχώστου της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας. 

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Μιχάλης Βασιλείου, Ανδρέας Φλουρέντζου, Γιώργος Τσίσιος και η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου κα. Μαριλένα Μανώλη.

Galleries

Famagusta Municipality

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

Privacy & Policy | DATA EXERCISE RIGHT FORM

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting