Wednesday, 15 June 2022

« Θα Ξανάρθω!», ταινία του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών (ΚΒ), με θέμα ένα προσφυγόπουλο από την Αμμόχωστο.

 « Θα Ξανάρθω!», ταινία του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών (ΚΒ), με θέμα ένα προσφυγόπουλο από την Αμμόχωστο

 

Στα πλαίσια του διαχρονικού στόχου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για το «Δεν ξεχνώ και Αγωνίζομαι» μια ομάδα παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών (ΚΒ), μεταξύ πολλών άλλων δράσεων , δημιούργησε μια ταινία μυθοπλασίας, στηριγμένη στα πραγματικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής, έτσι όπως τα βίωσε και τους τα αφηγήθηκε ένα κοριτσάκι τότε, προσφυγόπουλο της Κύπρου, συγκεκριμένα η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδιών (ΚΒ). Η ταινία με τίτλο «Θα ξανάρθω απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «Κύπρος- Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» και φτιάχτηκε με σκοπό, αφενός να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και για τις τραγικές συνέπειες που αυτός έχει στις ψυχές και τις ζωές των ανθρώπων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, και αφετέρου να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας για επιστροφή στα κατεχόμενά μας μέρη.

 

Όπως αναφέρει το κεντρικό μαθητικό συμβούλιο του σχολείου:

 

Δυστυχώς, η ταινία έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ, γεγονός που καθιστά τον σκοπό της ακόμα πιο επιτακτικό. Το άδικο του πολέμου συνεχίζεται στον κόσμο μας, όπως συνεχίζεται και η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία στην πατρίδα μας. Εμείς, μπροστά στο άδικο, δε θέλουμε να είμαστε απλά θεατές. Στο σχολείο μας έχουμε μάθει άλλωστε, πως πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες, να μη μένουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά να λαμβάνουμε δράση και πρωτοβουλίες για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Γι’ αυτό τον λόγο απευθυνόμαστε σε σας. Θεωρούμε πως η ταινία μας για να εκπληρώσει τον σκοπό της πρέπει να φτάσει στα χέρια ατόμων που κατέχουν θέσεις κλειδιά στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον ενός τόπου.

 

Βίντεο:

https://youtu.be/PtGvAjDW-1c

Galleries

Famagusta Municipality

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

Privacy & Policy | DATA EXERCISE RIGHT FORM

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting