Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Συναυλία "Πόλις εν Καμίνω-Εις την Εναλίαν Κύπρο"

«Αμμόχωστος, η Οδύσσεια μιας Επιστροφής», 450 χρόνια από την Άλωση και την πορεία της Βασιλεύουσας της καρδιάς μας 


Ο Δήμος Αμμοχώστου παρουσίασε την  συναυλία με τίτλο «Πόλις εν Καμίνω- Ες Γην Εναλίαν Κύπρον»  του Μιχάλη Χριστοδουλίδη  το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:00 στο Παττίχειο Αμφιθέατρο στη Λάρνακα. Ερμήνευσαν Κύρος Πατσαλίδης και Δώρος Δημοσθένους. Παρουσία του Φωνητικού Σύνολου «Διάσταση». Τιμητική συμμετοχή του  Επίτιμου Δημότη Αμμοχώστου Γιώργος Νταλάρα.


Η πόλη της Αμμοχώστου έχει ρίζες βαθιές στην αρχαιολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό. Από την Έγκωμη, γεννιέται η Σαλαμίνα, το σημαντικότερο βασίλειο της αρχαίας Κύπρου, που μετονομάζεται  σε Κωσταντία. Ακολουθεί η Αρσινόη των Πτολεμαίων και η μεσαιωνική Αμμόχωστος «η Φαμαγκόστα, η  πλουσιότερα των πόλεων» που φιλοξενεί τους Ευρωπαίους εμπόρους, ενώ το λιμάνι της γίνεται ο κόμβος του διαμετακομιστικού εμπορίου ανάμεσα Δύσης και Ανατολής μέχρι την πτώση το 1571 στην Οθωμανική κυριαρχία. Έκτοτε αρχίζει μια ιστορική περίοδος για τα Βαρώσια την μετεξέλιξη και την πορεία της πόλης μέχρι το 74 όπου σταμάτησαν όλα…! «Αμμόχωστος, η Οδύσσεια μιας Επιστροφής», 450 χρόνια από την Άλωση και την πορεία της Βασιλεύουσας της καρδιάς μας! 

Γκαλερί

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting