Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

 

15-18 Απριλίου 2024

 

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 18 Απριλίου οι επαφές του Δήμου Αμμοχώστου στο Στρασβούργο αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου.

Η αποστολή αποτελείτο από τον Δήμαρχο, Δρ. Σίμο Ιωάννου, τον Αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ κ. Χρύσανθο Ζαννεττο, τον κ. Γιώργο Χατζηθεοδοσίου, εκ μέρους της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ και την κα. Μαριλένα Μανώλη, Δημοτική Γραμματέα του Δήμου Αμμοχώστου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο, την Γενική Γραμματέα της ΚΣΣΕ κα. Δέσποινα Χατζηβασιλείου και τον εισηγητή της έκθεσης της ΚΣΣΕ για την Αμμόχωστο, Πιέρο Φασινό, ο οποίος παρουσίασε αναθεωρημένο προσχέδιο της έκθεσης του ενώπιον της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων. Με τον κ. Φασίνο έγινε εις βάθος συζήτηση του θέματος και των τελευταίων εξελίξεων, εν όψη του γεγονότος ότι το σχετικό ψήφισμα θα τεθεί προς έγκριση ενώπιον της Ολομέλειας της ΚΣΣΕ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Αντιπροσωπεία είχε επίσης επαφές με Προέδρους αλλά και εκπροσώπους όλων των πολιτικών ομάδων στην ΚΣΣΕ, τον Κύπριο δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργο Σεργίδη αλλά και εκπροσώπους του γραφείου του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου Περιφερειών του ΣτΕ κ. Μαρκ Κούλς.

Ο Δήμαρχος αφού ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την υφιστάμενη κατάσταση στην Αμμόχωστο και την αλλαγή του status quo, ζήτησε στο μέτρο που τους αναλογεί να μεσολαβήσουν ούτως ώστε να αποτραπεί η αλλοίωση του status quo στην Αμμόχωστο στη βάση των ψηφισμάτων και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μοναδικός και αμετάθετος στόχος του Δήμου Αμμοχώστου είναι επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη στο πλαίσιο μιας συνολικής επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση της ΔΔΟ.

Ο Δήμος Αμμοχώστου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρέσβη κ. Δημήτρη Χατζηαργυρού, στις λειτουργούς του τμήματος διεθνών σχέσεων της βουλής των αντιπροσώπων καθώς και στις λειτουργούς της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της αποστολής.

Γκαλερί

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting