Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση αντιπροσωπίας του Δήμου Αμμοχώστου με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κ. Collin Stewart.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, συνάντηση αντιπροσωπίας του Δήμου Αμμοχώστου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Μιχάλη Βασιλείου, Χρύσανθο Ζαννέττου, Δημήτρη Δημητρίου και την Δημοτική Γραμματέα κα. Μαριλένα Μανώλη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κ. Collin Stewart.
Η αντιπροσωπία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τoν κ. Stewart τις εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και ιδιαίτερα την διάνοιξη της περίκλειστης πόλης όπως επίσης και τον αναμενόμενο ρόλο τον Ηνωμένων Εθνών.
Ο κ. Stewart επανέλαβε την δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και ενημέρωσε την αντιπροσωπία του Δήμου ότι η υπηρεσία του παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις. Τόνισε εμφαντικά, ότι στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου η οποία σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και η επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
Η επιστροφή και το άνοιγμα της Αμμοχώστου είναι επωφελές για όλη την Κύπρο και όλους τους Κύπριους. Για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Η επιστροφή αρχικά, της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους ιδιοκτήτες της θα αποτελέσει ένα πρώτο μεγάλο βήμα.
Ο κ. Stewart χαιρέτησε την δικοινοτική εκδήλωση WE ARE TOGETHER η οποία θα πραγματοποιηθηκε η ώρα 7:30 στην Αμμόχωστο και στην οποία θα παρευρέθηκε. Ανάφερε επίσης, πως η υπηρεσία του θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αμμοχώστου σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις για το θέμα της Αμμοχώστου και ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά το θέμα.
Τέλος, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Stewart την ποιητική συλλογή του Κυριάκου Χαραλαμπίδη "Famagusta Regina" που είναι αφιερωμένη στην Αμμόχωστο.

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting