Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023

28 Φεβρουαρίου 2023 Έκθεση φωτογραφίας στο Ευρωκοινοβούλιο


Η εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε στις 28/2/2023 μεσημέρι στις 15:00 (ώρα Κύπρου), στην παρουσία της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Μετσολα και ευρωβουλευτων.
Κατά τη τριήμερη παραμονή στις Βρυξέλλες, η αντιπροσωπεία του Δήμου μας θα πραγματοποιησει διάφορες συνάντησεις στο Ευρωκοινοβουλιο.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τους προέδρους διαφόρων επιτροπών αλλά και με την μόνιμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες έγινε εκτενής αναφορά για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή αλλά και για τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης μας.
Τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν ενέργειες στο εγγύς μέλλον οι οποίες θα ανακοινωθούν όταν θα υπάρξει νεότερη εξέλιξη.


Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο κα. Στέλλα Κυριακίδου
Ο Δήμαρχος και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν στις 27/02/2023)συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο κα. Στέλλα Κυριακίδου στην έδρα της Ευρωπαικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Απο πλεύρας του Δήμου Αμμόχωστου ζητήθηκε όπως η Ευρωπαική Επιτροπή ασκήσει πιέσεις προς την Τουρκία για έναρξη του διαλόγου επίλυσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν, καθότι οι εκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, οδηγούν σε νέα τετελεσμένα με τον κίνδυνο για διχοτόμησης του νησίου όλο και πιο εμφανές.
Η κα. Κυριακίδου τόνισε ότι η Ευρωπαική Επιτροπή έχει ξεκάθαρη και διαχρονική θέση και καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου που παραβιάζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, την ιδία στιγμή που και η ίδια θα συνεχίσει να θέτει το θέμα επανέναρξης του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος στους συναδέλφους της Ευρωπαίους Επιτρόπους.
Συνάντηση με την κα. Δέσποινα Σπανού, Διευθύντρια του Γραφείου του Αντιπροεδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά
Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ. Σίμο Αμμοχώστου, είχε συνάντηση στις 27/2/2023 με την κα. Δέσποινα Σπανού, διευθύντρια του Γραφείου του κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Η κα. Σπανού ενημερώθηκε για τα νέα τετελεσμένα που προσπαθεί να επιβάλει ο κ. Ερτογάν με τις έκνομες ενέργειες που προβαίνει στην περίκλειστη πόλη της Αμμόχωστου. Η κα. Σπανού ήταν εμφανώς συγκινημένη μετροφυλλόντας το βιβλίο που της επιδόθηκε με φωτογραφίες απο την πόλη της Αμμοχώστου, ενώ επικρότησε και την παρουσία 2 νεαρών Κυπρίων (ενός Τουρκοκυπρίου και ενός Ελληνοκυπρίου) στην έκθεση Φωτογραφίας για την Αμμόχωστο που θα διεξαχθεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο απο τις 28/2 μέχρι τις 1/3, οι οποίοι θα μιλήσουν για το πως ονειρεύονται να είναι η Κύπρος του μέλλοντος. Η κα. Σπανού τέλος ανάφερε ότι ο κ. Σχοινάς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και παρακολουθά πολυ στενά το θέμα της Αμμοχώστου.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. 
Ο Δήμαρχος και η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν το απόγευμα στις 28/02/2023 συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την έμπρακτη στήριξη του στις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου για λύση του Κυπριακού προβλήματος στην βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Συνάντηση κ. Hugo Sobral Διευθυντή του γραφείου της Ευρωπαίας Επιτρόπου Elisa Ferreira

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ. Ιωάννου συναντήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες με τον κ. Hugo Sobral Διευθυντή του γραφείου της Ευρωπαίας Επιτρόπου Elisa Ferreira, υπεύθυνης μεταξύ άλλων για τις ενέργειες και τα κονδύλια που απευθύνονται στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αφού γνωστοποιήθηκε εκ νέου η σημερινή τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου από τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, από τον κ. Sobral ζητήθηκε η στήριξη της Ευρωπαίας Επιτρόπου προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις δικοινοτικού χαρακτήρα, ειδικότερα για τους νέους Αμμοχωστιανούς, που θα διενεργηθούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Sobral ανάφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει πιστή στις θέσεις αρχές για το Κυπριακό και στην προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ενημερωτικό Δελτίο Δήμου Αμμοχώστου: Αποστολή στις Βρυξέλλες by cityoffamagusta - Issuu

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ https://www.facebook.com/watch/?v=128160176635397
Δήλωση από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.https://www.facebook.com/watch/?v=727817792146260


Γκαλερί

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting