Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 | ΤΕΛΕΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Εγκαινίων της Προσωρινής Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας Thalassa. Τα εγκαίνια τέλεσε η πρόεδρος της Βουλής κα. Αννίτα Δημητρίου.
Η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης, στις 21 Ιανουαρίου του 2022, μεταξύ των Δήμων Αγίας Νάπας και Αμμοχώστου, προκειμένου το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα» να αποτελέσει την προσωρινή έδρα της Πινακοθήκης Αμμοχώστου, έγινε πράξη και επιστέγασμα της όλης προσπάθειας ήταν η λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα χτες.
Το πρόγραμμα, πέραν των χαιρετισμών, περιλάμβανε προβολή βίντεο σχετικών με την Αμμόχωστο και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκε πλακέτα μεταθανάτιας τιμής στον αείμνηστο Διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Πινακοθήκης Αμμοχώστου, Γιώργο Φιλίππου Πετρίδη. Την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του εκλιπόντος, Μαρίνα Πετρίδη. Η όλη τελετή διανθίστηκε με τραγούδια για την Αμμόχωστο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου.
Το παρών τους μεταξύ άλλων έδωσαν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο πρέσβης της Ελλάδος, βουλευτές Αμμοχώστου, οι Δημάρχοι Σωτήρας και Δερύνειας, οι κοινοταρχες Λιοπετρίου, Αυγορου, Αχνας, Αχεριτου ο πρόεδρος του ΓΣΕ, ο πρόεδρος των κατεχόμενων κοινοτήτων Αμμοχώστου, ο πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, μέλη του ΔΣ του Επιμελητήριου Αμμοχώστου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και της Εθνικής Φρουράς, και εκ μέρους του Δήμου Πειραιώς η κ. Ευαγγελία Μπαφουνη.
Από χτες, οι σύγχρονοι και κατάλληλα εξοπλισμένοι χώροι του Μουσείου «Θάλασσα» αποτελούν το θησαυροφυλάκιο των 140 διασωθέντων εμβληματικών έργων κορυφαίων Κυπρίων και Ελλαδιτων καλλιτεχνών είτε που ανήκαν στη συλλογή της Πινακοθήκης Αμμοχώστου ή φιλοξενούνταν.
Στόχος και σκοπός μας να διατηρηθεί άσβεστη η φλόγα της απελευθέρωσης και η διαφώτιση του κοινού για το πολιτικό πρόβλημα της πατρίδας μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέτου, το ΔΣ και τους Λειτουργούς του Δήμου Αγίας Νάπας για την άρτια διοργάνωση, συνεργασία και φιλοξενία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα εγκαίνια στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Γκαλερί

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting