Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022

Φιλοξενία Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας από το Δικηγορικό Σύλλογο Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου.

Φιλοξενία Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας από το Δικηγορικό Σύλλογο Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου.

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια υποδέχθηκε την περασμένη Κυριακή, την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, τους οποίους φιλοξένησε στο Κέντρο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμμοχώστου. Την πολυμελή αντιπροσωπεία καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμου Αμμοχώστου ο κ. Ντίνος Τουμαζής, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Σταύρος Μαυρομάτης καλωσόρισε επίσης του προσκεκλημένους μας και αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου ο οποίος μαζί με τον Δήμο Αμμοχώστου όπως και τα άλλα οργανωμένα σύνολα της πόλης αγωνίζονται να κρατούν τη φλόγα της επιστροφής άσβεστη και να ανανεώνονται με νέα μέλη από τη νέα γενιά Αμμοχωστιανών.

Ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστής του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Γιώργος Αρέστη, ως Αμμοχωστιανός μίλησε για την ένδοξη ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι και την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Ο κ. Τουμαζής εξήγησε στην αντιπροσωπεία τα γεγονότα του 1974 και ενημέρωσε για τις νεότερες εξελίξεις σε σχέση με τις προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την Αμμόχωστο και τις ενέργειες της κατοχικής δύναμης με στόχο το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στον αγώνα της Κύπρου και της Αμμοχώστου. Στα πλαίσια αυτά τίμησε τη Τασούλα Ισαάκ μητέρα του Τάσου Ισαάκ και την Σκεύη Σολωμού αδελφή του Σολωμού Σολωμού η οποίες ήταν επίσης προσκεκλημένες στο Κέντρο από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμμοχώστου.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από το Δήμο στο Πολιτιστικό Κέντρο ενώ από το παρατηρητήριο του Κέντρου είδαν την κατεχόμενη πόλη.

Τέλος κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο πεσόντων στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Γκαλερί

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting