Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

Ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Γαλανός και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου εκφράζουν την ικανοποίηση τους προς την Πρόεδρο κ. Cecilia Wikstrom και τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών που επισκέφθηκαν την Κύπρο για το θέμα της Αμμοχώστου από τις 7 έως 8 Μαΐου, 2018.

 Τις ευχαριστίες τους εκφράζουν επίσης προς τον Ευρωβουλευτή κ. Τάκη Χατζηγεωργίου που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την επίσκεψη αυτή και προς τους Κύπριους Ευρωβουλευτές που συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Η επίσκεψη αυτή ήταν άκρως επιτυχής , γιατί διαπιστώθηκε η πλήρης συμπαράσταση και καλή πρόθεση των Ευρωβουλευτών να επιβεβαιώσουν, να ενισχύσουν και να προωθήσουν τις προηγούμενες αναφορές και τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την Αμμόχωστο.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τη συμπαράσταση του Ευρωκοινοβουλίου στον αγώνα της Κύπρου και στο γεγονός ότι αντιλαμβάνονται πλήρως πως στο πρόσωπο της μαρτυρικής Αμμοχώστου αγωνίζονται για τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Τονίζεται επίσης, ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπίας της Επιτροπής Αναφορών στην Κύπρο προγραμματίστηκε από τη Γραμματεία της Επιτροπής Αναφορών σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Από την αρχή ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου καθώς και η δημοσιογραφική διάσκεψη της κ. Wikstrom και όχι οπουδήποτε αλλού.

Επιθυμούμε όπως ξεκαθαρίσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας και αμφισβήτησης ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπίας της Επιτροπής Αναφορών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και η τελική κατάληξη στη περιοχή Γλώσσα, δυστυχώς δεν ελέγχθηκε όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, καθότι την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε ερήμην του Δήμου Αμμοχώστου, συνάντηση το πρωί της 8ης Μαΐου 2018 με την κ. Elizabeth Spehar, Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, με επακόλουθο να υπάρξει πρόβλημα χρόνου για όλους, συμπεριλαμβανομένων του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου εκφράζουν για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια τους προς την Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου για την πρωτοβουλία τους το 2004. Για αποφυγή όμως, λανθασμένων εντυπώσεων το αίτημα στο Ευρωκοινοβούλιο με τη συλλογή των 30,000 υπογραφών των Αμμοχωστιανών ήταν μια συγκινητική προσπάθεια του Δήμου Αμμοχώστου το 2007.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου παρακολουθεί στενά το θέμα της Έκθεσης της Επιτροπής Αναφορών που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα προωθήσει με τη βοήθεια των Κυπρίων Ευρωβουλευτών και του λαού της Αμμοχώστου ένα δυνατό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά τη συμπαράσταση του λαού της Αμμοχώστου στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίτευξη του στόχου της επιστροφής στην Αμμόχωστο. Θα πρέπει να παραβλέψουμε οποιαδήποτε άγονη και άσκοπη κριτική, την ώρα που ο λαός μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μέλλον ενωμένος.

 Δήμος Αμμοχώστου

15 Μαΐου 2018

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting