Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

19/5/2022 O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου καταδικάζουν τις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με την διάνοιξη νέου τμήματος της παραλίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου (από το ξενοδοχείο King George μέχρι την Πολυκατοικία Ωκεάνια).

O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου καταδικάζουν τις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας  με την διάνοιξη νέου τμήματος της παραλίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου (από το ξενοδοχείο King George μέχρι την Πολυκατοικία Ωκεάνια).

Οι δημοτικές αρχές της πόλης καλούν  εκ νέου τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση  να  ενεργήσουν με τρόπο που θα προστατεύσουν την Αμμόχωστο και να απαιτήσουν την άμεση επιστροφή της στην βάση των σχετικών ψηφισμάτων. Γίνεται όλο πιο επιτακτική και επείγουσα η ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, στη βάση και τις παραμέτρους του ΟΗΕ και του πλαισίου που έχει καθορίσει ο Γ.Γ. Αντόνιο Γκουτέρες. Προς τούτο, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει την επιρροή της προς την Τουρκία για να επιστρέψει αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεσεων.

Την ίδια στιγμή αναμένουμε από όλες τις χώρες που σέβονται και στηρίζουν τις αρχές δικαίου να επιδείξουν και στην περιπτωση της Αμμοχώστου και της Κύπρου την ίδια ευαισθησία  και να σταθούν αλληλέγγυοι στο πρόβλημα μας όπως πολύ ορθά και επιβεβλημένα πράττουν και στο θέμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.  

Γκαλερί

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting