Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

21/1/2022 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Yπογράφηκε σήμερα στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» της Αγίας Νάπας, το Μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Αμμοχώστου και του Δήμου Αγίας Νάπας. Το θέμα του Μνημονίου είναι η δημιουργία εκθεσιακού χώρου μέσα στο υφιστάμενο Μουσείο όπου θα φιλοξενείται προσωρινά η Δημοτική Πινακοθήκη της κατεχόμενης πόλης μας. Η συλλογή των πινάκων αριθμεί 180 έργα διασήμων Κυπρίων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών. Μεταξύ των οποίων του Πολ Γεωργίου, Στ. Βότση, Κάνθου, Κάσιαλου, Διαμαντή, Χρ. Σάββα, Νικολαίδη, Μώραλη, Κόντογλου, Τσαρούχη, Γκίκα κ.α.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττος , ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία και σημείωσε πως ο εμπλουτισμός του Μουσείου (το οποίο συγκαταλέγεται στα δέκα καλύτερα της Ευρώπης) με αυτά τα έργα, θα κρατά άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής αλλά και θα προβάλει στους επισκέπτες του το πολιτικό μας πρόβλημα. Χαρακτήρισε επίσης σημαντική την στιγμή που παραπέμπει στις ρίζες, τον πολιτισμό μας με τη σκέψη στον Μητροπολιτικό Δήμο της Αμμοχώστου. Τέλος ευχήθηκε όπως τα έργα επιστρέψουν σύντομα στην φυσική τους έδρα.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, ευχαρίστησε τον ομόλογο του, αναφέροντας πως τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ευχήθηκε δε όπως οι πίνακες επιστρέψουν το συντομότερο στην Αμμόχωστο.

Ευχαριστίες απηύθυναν και οι δύο Δημάρχοι προς τις επιτροπές των Δήμων που ασχολήθηκαν και τροχιοδρόμησαν το συγκεκριμένο Μνημόνιο. Την επιτροπή του Δήμου Αμμοχώστου απαρτίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Βασιλείου, Χριστόφορος Λάρκου και η Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Γκαλερί

Δήμος Αμμοχώστου

iso logo

Κεντρικά Δημοτικά Γραφεία (Κατεχόμενα από την Τουρκική Εισβολή του 1974):
Ανεξαρτησίας & Μ. Συγκλητικής, Αμμόχωστος, Τηλέφωνο: 23 87 21 56

Προσωρινά Δημοτικά Γραφεία:
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 138, 3021 Λεμεσός, Τ.Θ. 51682, 3507 Λεμεσός,

Τηλέφωνο: 25 33 97 57, Τηλεομοιότυπο: 25 38 69 69, Ηλ. Διεύθυνση: info@famagusta.org.cy
Ιστοσελίδα: www.famagusta.org.cy

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ | ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Copyright © 2018 Famagusta Municipality - All Rights Reserved | Developed and Hosted by Simplex - Cyprus Web Development, Cyprus Hosting